2012 LYS Tercih Kılavuzu ÖSYM

2012 LYS Tercih Kılavuzu ÖSYM - 2012 LYS Tercih Kılavuzu. Sancılı bir dönemin ardından ÖSYM tercih kılavuzunu nihayet yayınladı. Yüzbinlerce öğrencinin kaderini belirleyecek olan sınav bildiğiniz gibi mahkemelik olmuş ve son dakika verilen kararla sonuçlar tekrardan hesaplanmıştı.

2012 LYS Tercih Kılavuzuna ulaşmak için TIKLAYIN

LYL tercihlerini yapmadan önce, öğrenci arkadaşlarımıza birkaç tavsiyemiz olacak. Şu veya bu bölümü seçin demeyeceğim. Bu tercihler bundan sonraki hayatını şekillendiren en önemli olay olabilir sizin için. Artık hayatınızı tercih yapıp ve kazandığınız bölüme göre sürdüreceksiniz. Yani hayatınızın dönüm noktasındasınız. Çevrenizdekilerin, ailenizin, arkadaşlarınızın ne dediğini kenara bırakıp sadece istediğinizi, sevebileceğiniz bir bölümü, mesleği tercih etmeye gayret gösterin. Hayattaki herşey para değil. Mutluluk ve huzur birçok şeyden daha önde geliyor.

Bölüm tercihi yaparken seçeceğiniz şehirlerde sizin için çok önemli. Üniversite hayatına başladıktan sonra göreceksiniz ki, hayatınızın en güzel, en eğlenceli dönemleri üniversite günleridir. Hele ki okuayacağınız şehir öğreciyi kabullenen, seven bir yerse öğrencilik hayatınız boyunca çok güzel günler, anılar geçirebilirsiniz. Örneğin Eskişehir bu konuda tam bir biçilmiş kaftan. Bir öğrenci için Eskişehir'den daha güzel bir yer olacağını sanmıyorum.

Tercihlerini yapacak olan arkadaşlara şimdiden başarılar. Umarım ki istedikleri bölüme yerleşebilirler. Eğer ki istemediğiniz bir bölüme yetiyorsa puanınız tavsiyem bir yıl daha bekleyin ve çalışın. Unutmayın 1 yıl gözünüzde büyüyor olsa da, sonrasındaki bir ömür daha önemli.

ÖSYM tarafından açıklanan tercih kılavuzuna göre geçmiş yıllara göre yine bir kontenjan artışı var. Malesef ki öğretimin kaliteli olmasını bir kenara bırakıp sadece kontenjan artmıyla büyük üniversite olunacağını düşünüyoruz. Hele ki bir de son dönemlerde çıkan vakıf üniversitelerini görünce insan daha bir hayretler içerisine düşüyor. Son dönemde mantar gibi biten bu üniversitelerin ticari amaçla kurulduğunu unutmayın. Tabi ki birkaç tanesini ayırmak lazım. Ama söylesenize Abdullah üniversitesi misal... isim örnek ama buna benzer üniversiteler orataya çıktı... İlginç...

Yorumlar